dinsdag 26 november 2013

Tips voor het kopen van tweedehands motoren

Voor veel mensen is en blijft motorrijden een droom die nooit werkelijkheid wordt. Bijvoorbeeld door het budget of bepaalde angsten. Voor andere wordt deze droom wel werkelijkheid. Voor de kleine portemonnee is er ook hoop. Er is namelijk een groot aanbod aan tweedehands motoren te vinden via het internet. Via het internet vind je tweedehands motoren in een groot assortiment en in de meest uiteenlopende prijs categorieën. Mocht je dus op zoek zijn naar je eerste motor of een motor tegen een schappelijke prijs, ga dan op zoek naar een tweedehands motor.


 Waar zoek je deze motoren?

Tweedehands motoren vind je, zoals boven gemeld uiteraard op het internet. Maar ook in diverse grote motorshops hebben ze vaak een mooi aanbod aan tweedehands motoren. In deze winkels kunnen de medewerkers je vaak een goede uitleg geven en weet je (bijna altijd) zeker dat de motor voldoet aan keuringen en bepaalde veiligheidseisen. Ik ben onlangs bij een winkel in Lelystad geweest genaamd A6 Motoren, hier heb ik samen met een goede vriend gekeken voor een motor. Hij was op zoek naar een tweedehands motor en aangezien ik best wat verstand heb van techniek ben ik mee gegaan. Deze zaak was erg mooi en de keuze aan tweedehands motoren was enorm.
De werknemers van deze winkel hielpen ons erg goed, na het opmeten van mijn vriend en goed ondervragen naar wat hij op zoek was, kwamen er al snel drie motoren naar voren. Mijn vriend was in één oog opslag gevallen voor een mooie Kawasaki motor en besloot die al snel te kopen. Bij deze winkel zat er standaard garantie bij en mocht hij altijd terugkomen voor vragen. Omdat niet iedereen zijn motor in een winkel koopt (en daarbij dus minder goed begeleid wordt) wil ik hieronder een aantal tips geven voor de aanschaf van een tweedehands motor.


 3 tips voor het kopen van tweedehands motoren

Hieronder wil ik drie tips geven waar je op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands motor. Wellicht hebben jullie er in de toekomst wat aan, dus bewaar dit lijstje goed!

  •       Ben je op zoek naar een motor, maar heb je er zelf niet al te veel verstand van? Neem dan altijd iemand mee die er meer van weet. Iemand die een beetje technische kennis heeft en die onderdelen voor je kan inspecteren. Zo voorkom je dat je een kat in de zak koopt.
  •       Als je je eerste motor koopt wil je natuurlijk dat alles geregeld is, controleer daarom altijd zorgvuldig de papieren van de motor. Bekijk of alles in orde is en laat dit nachecken. Zo voorkom je problemen.
  •       Sommige onderdelen van de motor worden intensiever gebruikt dan andere, het is belangrijk om deze onderdelen goed te controleren. Bekijk of deze onderdelen zijn gaan slijten of dat ze er niet meer goed uit zien (bijvoorbeeld door roest). Het is bijvoorbeeld belangrijk om naar het profiel van de banden te kijken, controleer de ketting en probeer bij een proefrit goed te luisteren naar rammelende onderdelen.

Dit zijn zomaar een aantal een handige tips voor het aanschaffen van tweedehands motoren. Mochten jullie nog tips hebben, geef ze dan gerust door! Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en ideeën! 

maandag 25 november 2013

De perfecte trouwauto voor de perfecte dag

Trouwen is voor veel mensen de mooiste dag van hun leven. Alles wordt uit de kast gehaald om deze dag uniek en zo mooi mogelijk te maken. Denk daarbij aan peperdure locaties, de mooiste trouwjurken en pakken en natuurlijk een prachtige trouwauto.

Voor de vrouwen zijn de trouwjurk en locatie verreweg het belangrijkste, althans bij de meeste vrouwen. Al vanaf jongs af aan dromen veel vrouwen over de ideale trouwjurk en een sprookjesachtig kasteel met alles er op en er aan. Aangezien dit natuurlijk erg duur sparen veel mensen dan ook lang van te voren voor hun bruiloft. Voor mannen is de trouwauto een belangrijk onderdeel. De trouwauto kan je natuurlijk lenen van je ouders of van vrienden, maar een echte luxe trouwauto kun je natuurlijk ook huren!


Je trouwauto huren

Als je besluit om een trouwauto te gaan huren heb je op het internet een ruime keuze. Ik ben laatst bij een bruiloft van een goede vriend geweest en die had zijn auto gehuurd bij een bedrijf met diverse luxe trouwauto’s. Hij was is altijd al een liefhebber van auto’s en sportauto’s in het bijzonder geweest. We zijn dan ook geregeld naar diverse formule één wedstrijden geweest, zoals Spa Francochamps en de Nürnberg ring. Toen ik hoorde dat hij ging trouwen heb ik hem gebeld en begonnen we meteen over de perfecte trouwauto. Ik droeg een aantal auto’s voor, maar allemaal tevergeefs. Hij had de ideale trouwauto al een paar jaar in zijn hoofd en die wilde hij dan ook gaan huren.


 Aston Martin DBS

Toen ik hem vroeg welke auto antwoorden hij direct: Een zwarte Aston Martin DBS! Ik schrok er van, deze auto is natuurlijk prachtig. Er hangt echter wel een flink prijskaartje aan en daarom was ik verbaasd. Hij had er echter al lang voor gespaard en wilde deze auto persé hebben. Ik ben daarom met hem meegegaan naar het verhuurbedrijf. Hij mocht de auto de hele dag rijden en kon zijn toekomstige vrouw ophalen met deze toffe bolide. Toen de dag daar was heb ik hem de hele dag gefilmd, van zijn rit in de Aston Martin tot het ja-woord. Met name zijn aankomst op het landgoed was verbluffend. Hij kwam met een flinke snelheid aanrijden en de motor maakte een prachtig geluid. Hij straalde van oor tot oor en zijn meisje ook. Het publiek stond versteld en klapte van blijdschap.

Ik ben nog niet getrouwd, maar mocht ik gaan trouwen dan is een sportieve en stoere trouwauto wel iets wat ik wil. Deze Aston Martin maakte de dag compleet en een dag om nooit te vergeten.

woensdag 13 november 2013

Zonder zorgen op vakantie

Zonder zorgen, niet gestrest en ‘ontspannen’ op vakantie gaan .. dat is hoe ik mijn vakantie wil beginnen. De meeste vakanties beginnen behoorlijk hectisch, en de afgelopen vakantie had ik daar totaal geen zin in.  Ik woon midden in Amsterdam dus elke dag begint met veel drukte om me heen, ik wilde graag een taxi die mij direct naar Schiphol bracht voor een relatief goede prijs.


Source: Taxi Schiphol

De meeste taxibedrijven berekenen vaak onvoorziene kosten door in verband met files of omleidingen. Dit zorgt voor een hoge prijs waar je niet op rekent. Een vriendin wees mij toen op de taxiservice van Mijn-Taxi. Mijn-Taxi is de specialist in taxivervoer. Mijn-taxi opereert in een groot verzorgingsgebied. Mijn-Taxi zorgt ervoor dat  de reiziger zich veilig voelt. De route kan via internet berekend worden, en de prijs wordt weergegeven. Deze kan niet door files of andere omstandigheden gewijzigd worden. Mijn-Taxi is uniek in Nederland. Zij zorgen dat je weet waar je aan toe bent.

Ik heb mijn taxirit in Mijn-Taxi als zeer prettig ervaren, de chauffeur was gastvrij en erg vriendelijk. De comfortabele en schone auto zorgt voor een prettige reis. Ik ging in mijn eentje op vakantie dus mijn koffer paste met gemak in de auto. Mijn-Taxi biedt ook een Mijn-Taxi-busje aan, waarin meerdere personen en koffers vervoert kunnen worden. Het is een dienst waar ik zeker vaker gebruik van ga maken, ik ben zeer tevreden. Bedankt, voor de goede service en het veilig vervoeren naar mijn bestemming!

maandag 11 november 2013

De nieuwe Spark bij de Chevrolet dealer

Als echte autoliefhebber ben ik een enorme fan van een aantal merken. Een van deze merken is het Amerikaanse automerk Chevrolet. De Amerikaanse auto-industrie is de afgelopen jaren flink gekelderd en dat merk je het meest in de autostad van de wereld: Detroit. Deze stad was ooit een welvarende stad vol met autofabrieken, maar is tegenwoordig een spookstad vol leegstand.Maar goed, Chevrolet blijft voor mij een erg mooi merk. Ik vind het leuk dat dit merk steeds meer aan populariteit wint in Nederland en je ziet ze dan ook steeds vaker op de Nederlandse weg. Bij de Chevrolet dealer zie je de nieuwste modellen staan en één van deze modellen is de nieuwe Chevrolet Spark. Deze compacte stadsauto is erg praktisch en zuinig. Dankzij verschillende uitvoeringen (waaronder het ultra zuinige BiFuel) heeft u genoeg keuze. Daarnaast is deze auto zeer scherp geprijsd en krijg je echt waar voor je geld.

Ik heb er zelf een aantal keer in mogen rijden en vind het een erg fijne auto. Naast het stoere uiterlijk is deze auto erg fijn en voordelig. Mocht je nog geen fan zijn van deze auto dan raad ik het zeker aan om eens te gaan kijken bij de Chevrolet dealer. Ik denk dat je meteen verkocht bent!

vrijdag 8 november 2013

Besparen op je energie, dat wil toch iedereen!Steeds vaker schaffen mensen zonnepanelen aan. Niet alleen maar voor woningen, maar ook steeds vaker zie je bedrijven die gebruik maken van zonnepanelen. Maar waarom zie je steeds vaker de zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben veel voordelen. Zo zorgen zonnepanelen voor een lagere energierekening en zelfs wanneer je nog energie over hebt, dan kun je dat verkopen aan het energiebedrijf. Niet alleen krijg je een lagere energierekening, ook zijn zonnepanelen goed voor het milieu. Zonnepanelen zorgen namelijk voor je eigen groene energie met behulp van de onuitputtelijke energiebron, de zon. Daarnaast zorgt het niet voor overlast en heb je bijna geen CO2 uitstoot. Een ander voordeel is dat zonnepanelen de waarde van je huis verhogen. 

Natuurlijk denk je gelijk aan de kosten. Maar met of zonder subsidie, de zonnepanelen verdienen zich terug. Zodra ze geïnstalleerd zijn begin je al met besparen, en per jaar bespaar je ongeveer € 400,- aan energiekosten. Zonnepanelen gaan 25 tot 30 jaar mee, dus reken uit hoe veel je uiteindelijk bespaart met zonnepanelen en ook hoe snel je de aanschaf eruit haalt. 

Mocht je nu denken, dat wil ik ook zonnepanelen, zorg er dan wel voor dat je alleen in zee gaat met een gespecialiseerd bedrijf en laat je goed informeren over alle voordelen, maar ook over de mogelijkheid tot installatie van zonnepanelen op jouw huis.

                              Source: zonnepanelen Friesland

woensdag 6 november 2013

Tegen een scherpe prijs met de taxi naar Schiphol

Iedereen is weleens op Schiphol geweest. Of je nou zelf een mooie vliegvakantie in het verschiet had of dat je familie kwam ophalen. Het blijft een aparte ervaring! Al die reizende mensen die allemaal naar een plaats ergens op de wereldbol vertrekken.

Net als op elk vliegveld zie je ook bij Schiphol altijd erg veel taxi’s. Deze staan voor de deur en brengen passagiers van A naar B. De prijs van deze taxi’s op Schiphol is tegenwoordig niet meer zo hoog en dat biedt uitkomst! Een taxi naar Schiphol is ideaal voor de reiziger die niet in de buurt van een treinstation woont. Daarnaast heb je met behulp van zo’n taxi geen omkijken meer naar parkeren en het meeslepen van je koffers.

Ik zelf heb ook geregeld gebruik gemaakt van een Taxi Schiphol via Mijn-Taxi. Een goed bedrijf met ervaren en professionele chauffeurs die weten hoe zij met hun klanten om moeten gaan. De Taxi Schiphol prijs is daarnaast erg voordelig bij deze maatschappij. Je betaalt vooraf een vast bedrag, daardoor kom je achteraf niet voor verassingen te staan en dat is wel zo fijn!

Ik hoop binnenkort weer een vliegvakantie te kunnen boeken dan zal ik zeker weer gebruik maken van deze taxidienst!

dinsdag 5 november 2013

Het vervoeren van gevaarlijke stoffen.Vervoeren van goederen is voor grote bedrijven zeer belangrijk. Niet alleen dat de goederen op de juiste adressen worden geleverd, maar ook dat de goederen in perfecte staat geleverd worden. Maar alle goederen zijn natuurlijk niet hetzelfde. Zo, moet er ook regelmatig vloeibare stoffen of gevaarlijke stoffen getransporteerd worden.


Tanktransport is een aparte manier van vervoeren. Met name omdat de vloeibare stoffen vaak gevaarlijk en/of schadelijk kunnen zijn. Hiervoor heb je dus een speciale manier van vervoeren nodig. Maar ook vraagt het om specifieke kennis, de beste materialen en natuurlijk speciaal opgeleide mensen. Tanktransport is echt een vak apart. 


Koopstransport is bijvoorbeeld een transportbedrijf die gespecialiseerd is in het vervoeren van vloeibare stoffen, meestal gevaarlijke stoffen. Zij hebben de speciaal opgeleide mensen, het beste materiaal en de kennis. De kennis komt mede doordat het bedrijf al sinds 1916 een zeer bekend transportbedrijf is. Zij hechten waarde aan een goede relatie met de klanten en de medewerkers. Daarnaast hechten zij ook waarde aan het milieu en zorgen ervoor dat alle chauffeurs zo zuinig mogelijk rijden.


Kortom, voor optimaal tanktransport zou ik zeker contact opnemen met Koopstransport.

                      Source: tanktransport

maandag 4 november 2013

Goede service

Soms zijn er van die mazzeltjes waar je niet om vroeg, maar die je dag weer een stuk mooier maken. Zo’n moment had ik laatst dus ook. Het begon minder geslaagd: ik kwam thuis van een dag op de weg. Het was een uiterst drukke dag geweest en ik was klaar voor een avondje bankzitten en een serie kijken. Eenmaal bij de deur wilde ik er in, maar mijn sleutel brak af. Just my luck!

Ik ging via mijn mobiele telefoon het internet op om een slotenmaker te zoeken die mij snel kon helpen. Ik kwam al gauw bij AAA Alarmcentrale, een slotenmaker in Amsterdam. Ik legde hem mijn verhaal kort uit maar hij wist al snel genoeg en zou direct naar mij toe komen.

En rap was hij inderdaad. Ik was ondertussen even bij de buren langsgegaan om een praatje te maken, toen hij mij belde dat hij voor de deur stond. Terwijl hij het probleem voor mij verhielp, had ik een prettig gesprek met de beste man en voor ik het wist waren we al binnen.

Ik kreeg nog enkele belangrijke tips mee, zoals het aanschaffen van een nieuw en extra versterkt slot. Het aantal inbraken in de buurt waren namelijk gestegen ten opzichte van vorig jaar en de inbrekers gebruikten steeds vaker zwaarder geweld op een slot.

Ik was gelijk overtuig van het nut van een nieuw slot, en zodoende zal hij dit bij mij komen plaatsen. Het slot is SKG gecertificeerd, waardoor ik mij een stuk veiliger voel. Ook het plaatsen ging zonder problemen. Zo was dus niet alleen mijn huidige probleem van een kapotte sleutel in het slot verholpen. Ook was ik inmiddels beter beveiligd tegen inbrekers. Top!
Goede beveiliging?
Geen probleem voor de slotenmaker Amstelveen,
Amsterdam en omstreken.