donderdag 27 maart 2014

Lexus verovert de weg

De Lexus begint in Nederland steeds meer aan populariteit in te winnen, waar je deze auto’s jaren geleden nauwelijks op de weg zag, zie je deze auto’s nu steeds vaker. Via de Lexus dealer kan je tegenwoordig eenvoudig zo’n Japans pareltje aanschaffen…. en dat is zeker de moeite waard!

Ik ben zelf een fan van de Lexus, luxe en stijl gaan in deze degelijke auto’s goed samen. Daarnaast spreekt het design van deze auto’s mij ook erg aan. Omdat niet iedereen even bekend is met de Lexus auto’s wil ik in dit blog graag wat dieper in gaan op de verschillende modellen.

De modellen

Ondertussen zijn er tal van modellen te zien op de Nederlandse weg, van de grote sedans tot een prachtige SUV.


De Lexus CT 200h

Dit is één van meest populaire auto’s van dit moment, met name in de lease is deze milieuvriendelijke auto erg populair (door de lage bijtelling). Met zes verschillende uitvoeringen is er voor iedereen wat wils. Dankzij groene technieken is deze auto erg zuinig, in de stad rijd je gemiddeld 1 op 27 en ook op de buitenweg haal je deze aantallen. Dat betekent dus zuinig rijden in een geavanceerde auto. De CT 200h komt ook in hybride en is leverbaar als automaat. De auto is van binnen stijlvol ingericht, zakelijk doch warm. Ik snap goed waarom dit zo’n populaire auto is! De lijnen zijn speels, maar toch erg strak.


GS 300h

Deze mooie sedan is een stuk duurder dan de CT 200h, dit zie je dan ook terug in alles. De auto is stukken groter, heeft meer vermogen en heeft een luxer interieur. Bij de Lexus dealer vind je zes uitvoeringen, waarbij de ‘president line’ de duurste versie is. Met een topsnelheid van 190 km/h is dit niet de snelste auto in zijn prijsklasse, maar aan de andere kant… hoe vaak rijden jullie zo hard in Nederland? Met een lengte van 4,85 meter en een breedte van 1,84 is er genoeg ruimte om al je spullen en familie in de auto te plaatsen.


De SUV

De Lexus RX 450H is de Lexus SUV, een grote auto waarmee je geheid hogen ogen gooit. Ook deze uitvoering is bij de Lexus dealer in zes uitvoeringen te koop. Van tweewielaandrijving tot vierwielaandrijving en van ‘burgerlijk’ tot ‘sportief’. De GS 450h, is op een bijzondere manier samengesteld. De speciale kleur ontstaat doordat de auto’s met de hand geschuurd worden, daarnaast worden er in de fabriek speciale maatregelen genomen om deze auto volledig stofvrij te monteren. Deze auto is, in mijn ogen, het pareltje uit de collectie en bevat diverse extra’s. Ik kan er nog uren over schrijven, maar 1 foto zegt meer dan 1000 woorden!

maandag 17 maart 2014

De luxe van een privechauffeur

Een privechauffeur is voor veel mensen ongekende luxe, zelf achterover leunen in je auto en van A naar B worden gebracht door een ervaren chauffeur. Wie wil dit niet? Ik heb onlangs een dag mogen ervaren hoe het is om een privechauffeur te mogen ‘gebruiken’ en ik was er zeer content mee. Dankzij mijn werkgever kon ik gebruik maken van deze chauffeur, ik had een erg drukke dag en moest die dag naar vier verschillende plaatsen door heel Nederland. Om zo efficiënt mogelijk te werken vond mijn baas een privechauffeur eigenlijk wel ideaal.
 

De dag begon voor mij onwennig, de service van deze chauffeur ging verder dan ik dacht. Ik werd in de ochtend namelijk opgehaald bij mijn huis, gehaast, met een ontbijtje in mijn hand kroop ik de auto in. Ik stelde me kort voor en de chauffeur reed direct naar de juiste bestemming. Hij had mijn agenda ontvangen van mijn baas en wist precies waar wij heen moesten. In de auto was genoeg ruimte om te werken en er was een steun voor mijn laptop (en ontbijt, haha). Ik heb eerst even rustig gegeten voordat ik mijn laptop opstartten. Dankzij de privechauffeur heb ik de ochtenduren effectief besteed, er was veel file onderweg maar desondanks heb ik veel kunnen doen, een gezellig kletspraatje zat er dan ook niet in. Na mijn eerste overleg zijn we snel doorgereden naar de volgende bestemming. Het viel mij op dat deze chauffeur keurig reed en erg op de hoogte was van de diverse routes en wegen. Toen we richting mijn derde bestemming reden nam hij namelijk een sluiproute. Een weg die ik niet kende, maar die, bleek achteraf, veel korter was. Hierdoor ontweken wij file en was ik er dus nog sneller.
 

Alle bestemmingen heb ik op tijd bereikt, na mijn laatste bestemming werd ik snel naar huis gebracht. Deze laatste rit heb ik wel kletsend doorgebracht. Hij vertelde over zijn leven als privechauffeur en de zaken die daarbij komen kijken. Ik vind het een fascinerend beroep, de hele dag op de weg en voor zorgen dat jouw klanten op tijd op hun bestemming zijn. Ik was uiteindelijk snel thuis en heb de beste meneer hartelijk bedankt voor zijn goede werk.
 

De volgende dag op werk heb ik meteen aangegeven dat mij dit erg goed beviel, mijn baas moest er van lachen en vertelde meteen dat ik een vaste privechauffeur kon vergeten. Niet verrassend en ik moest er dan ook hardop om lachen. Wie weet heb ik snel weer zo’n dag en kan ik weer genieten van deze luxe!