vrijdag 23 mei 2014

Goed transport is zo belangrijk!

Iedereen verplaatst zichzelf of verplaatst goederen. Dit kan met de auto, de fiets, trein, boot of vliegtuig en ga zo maar door. Bij vervoer kan het gaan om tastbare dingen zoals goederen, maar ook om vloeistoffen, gassen of dieren.

De reden waarom ik hierover schrijf is omdat ik zelf een groot transport had naar Duitsland. In eerste instantie zou het om een kleine oplage gaan voor mijn bedrijf, maar uiteindelijk werd de oplage toch wat groter. Om goed transport te regelen ben ik op internet gaan zoeken naar goed transport.

Een aantal tips waar je om moet letten als je ooit zelf transport nodig hebt naar Duitsland.

1.    Zorg ervoor dat je goederen goed verpakt zijn. Het is natuurlijk van belang dat je producten veilig aankomen op de desbetreffende plek.
2.    Plan van te voren goed. Heb duidelijk op papier staat hoe laat en waar je goederen moeten zijn.
3.    Lees altijd goed de voorwaarden door. Belangrijk om dit goed door te lezen zodat je weet wie voor wat aansprakelijk is mocht er iets gebeuren tijdens het vervoeren. Heb je bijvoorbeeld schade aan je goederen, wie is er dan verantwoordelijk, mocht het te laat komen door een mankement aan de vrachtwagen, dan weet je van te voren al wie er verantwoordelijk voor is.
4.    Zorg ervoor dat de chauffeurs en de planners de risico’s kennen van de transport.
5.    Let er op dat de chauffeurs goed controleren of de lading die wordt aangeboden, die zij dus moeten vervoeren, ook klopt met de vrachtbrief. Bij aflevering is het van belang dat de chauffeurs de goederen aflevert bij de juiste contactpersoon. Dit voorkomt namelijk een hoop problemen

Met deze tips in mijn gedachte ben ik gaan zoeken naar een transportbedrijf. Uiteindelijk heb ik via internet contact opgenomen met Koops Transport. Een transportbedrijf dat al bijna een eeuw lang ervaring heeft met transport.

Juist die ervaring heeft mij overtuigd om contact op te nemen met dit bedrijf. De planners van Koops Transport zijn voor mij een logistiek plan aan het bedenken. Ik ben nu aan wachten op antwoord, maar ik denk wel dat zij voor mij, mijn transport gaan vervoeren naar Duitsland.
Heb jij hier al wel eens over nagedacht of gebruik van gemaakt? Zo ja, dan hoor ik graag jouw mening over de verschillende transportbedrijven. 
Source: Koops Transport