vrijdag 27 juni 2014

Jouw nieuwe import auto!

Volkswagen Golf V11
Je auto laten importeren. Niet het eerste waar je gelijk aan denkt als je een nieuwe auto gaat kopen. Maar waarom eigenlijk niet? De reden dat ik hier over schrijf is omdat ik tijdens het wachten bij de tandarts een artikel aan het lezen was over auto’s en over de aanschaf van auto’s.

Voordeel van een auto importeren.

Een nieuwe auto is geen goedkope aanschaf en ook niet een aanschaf die je zo een, twee, drie doet. Een auto importeren vanuit Duitsland is daarom een voordelige manier. Je kan er bij bepaalde auto’s wel duizenden euro’s op besparen.

Maar wat is nu de meest geïmporteerde auto?

De meest geïmporteerde auto is de Volkswagen Golf. En dan voornamelijk de jonge golfjes. Van begin januari 2014 tot en met mei dit jaar zijn er 1.753 exemplaren geïmporteerd.
In het algemeen van januari tot en met mei 2014 zijn er 40.699 auto's naar ons land geïmporteerd.

Maar hoe gaat het importeren nu in zijn werk?

Ik hoor je nu denken, hoe werkt dat importeren dan? Het gemakkelijkste is om een bedrijf in te schakelen die gespecialiseerd is in het importeren van auto’s. Er komt namelijk wel meer bij kijken dan kopen en naar Nederland rijden.

Das Import is zo’n bedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in het importeren van auto’s en begeleiden jou van het begin tot aan het eind met het importeren van je auto.

Stappenplan:
Import auto BMW

1.    Zoek je auto uit die je uiteindelijk gaat kopen
2.    Transport vanuit Duitsland
3.    Invoeren bij de RDW
4.    Afhandelen bij de Douane
5.    Inbouwen van eventuele accessoires en alarm
6.    Je auto is rijklaar met een Nederlands kenteken.

De stappen zien er nu heel gemakkelijk uit, maar stiekem komt er nog best wel veel bij kijken. Daarom raad ik het aan om een specialist in handen te nemen die jouw auto importeert.
Nu is het zo dat ik ook wel weer een nieuwe auto wil. Ik denk dus dat ook ik, even ga Googelen naar een nieuwe auto.
Das Import: Porsche 911 uit Duitsland

Graag hoor ik jullie verhalen! Of jullie een auto hebben geïmporteerd, of er over aan het denken zijn. Maar ook hoor ik graag de ervaringen.