donderdag 27 maart 2014

Lexus verovert de weg

De Lexus begint in Nederland steeds meer aan populariteit in te winnen, waar je deze auto’s jaren geleden nauwelijks op de weg zag, zie je deze auto’s nu steeds vaker. Via de Lexus dealer kan je tegenwoordig eenvoudig zo’n Japans pareltje aanschaffen…. en dat is zeker de moeite waard!

Ik ben zelf een fan van de Lexus, luxe en stijl gaan in deze degelijke auto’s goed samen. Daarnaast spreekt het design van deze auto’s mij ook erg aan. Omdat niet iedereen even bekend is met de Lexus auto’s wil ik in dit blog graag wat dieper in gaan op de verschillende modellen.

De modellen

Ondertussen zijn er tal van modellen te zien op de Nederlandse weg, van de grote sedans tot een prachtige SUV.


De Lexus CT 200h

Dit is één van meest populaire auto’s van dit moment, met name in de lease is deze milieuvriendelijke auto erg populair (door de lage bijtelling). Met zes verschillende uitvoeringen is er voor iedereen wat wils. Dankzij groene technieken is deze auto erg zuinig, in de stad rijd je gemiddeld 1 op 27 en ook op de buitenweg haal je deze aantallen. Dat betekent dus zuinig rijden in een geavanceerde auto. De CT 200h komt ook in hybride en is leverbaar als automaat. De auto is van binnen stijlvol ingericht, zakelijk doch warm. Ik snap goed waarom dit zo’n populaire auto is! De lijnen zijn speels, maar toch erg strak.


GS 300h

Deze mooie sedan is een stuk duurder dan de CT 200h, dit zie je dan ook terug in alles. De auto is stukken groter, heeft meer vermogen en heeft een luxer interieur. Bij de Lexus dealer vind je zes uitvoeringen, waarbij de ‘president line’ de duurste versie is. Met een topsnelheid van 190 km/h is dit niet de snelste auto in zijn prijsklasse, maar aan de andere kant… hoe vaak rijden jullie zo hard in Nederland? Met een lengte van 4,85 meter en een breedte van 1,84 is er genoeg ruimte om al je spullen en familie in de auto te plaatsen.


De SUV

De Lexus RX 450H is de Lexus SUV, een grote auto waarmee je geheid hogen ogen gooit. Ook deze uitvoering is bij de Lexus dealer in zes uitvoeringen te koop. Van tweewielaandrijving tot vierwielaandrijving en van ‘burgerlijk’ tot ‘sportief’. De GS 450h, is op een bijzondere manier samengesteld. De speciale kleur ontstaat doordat de auto’s met de hand geschuurd worden, daarnaast worden er in de fabriek speciale maatregelen genomen om deze auto volledig stofvrij te monteren. Deze auto is, in mijn ogen, het pareltje uit de collectie en bevat diverse extra’s. Ik kan er nog uren over schrijven, maar 1 foto zegt meer dan 1000 woorden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten