maandag 17 maart 2014

De luxe van een privechauffeur

Een privechauffeur is voor veel mensen ongekende luxe, zelf achterover leunen in je auto en van A naar B worden gebracht door een ervaren chauffeur. Wie wil dit niet? Ik heb onlangs een dag mogen ervaren hoe het is om een privechauffeur te mogen ‘gebruiken’ en ik was er zeer content mee. Dankzij mijn werkgever kon ik gebruik maken van deze chauffeur, ik had een erg drukke dag en moest die dag naar vier verschillende plaatsen door heel Nederland. Om zo efficiĆ«nt mogelijk te werken vond mijn baas een privechauffeur eigenlijk wel ideaal.
 

De dag begon voor mij onwennig, de service van deze chauffeur ging verder dan ik dacht. Ik werd in de ochtend namelijk opgehaald bij mijn huis, gehaast, met een ontbijtje in mijn hand kroop ik de auto in. Ik stelde me kort voor en de chauffeur reed direct naar de juiste bestemming. Hij had mijn agenda ontvangen van mijn baas en wist precies waar wij heen moesten. In de auto was genoeg ruimte om te werken en er was een steun voor mijn laptop (en ontbijt, haha). Ik heb eerst even rustig gegeten voordat ik mijn laptop opstartten. Dankzij de privechauffeur heb ik de ochtenduren effectief besteed, er was veel file onderweg maar desondanks heb ik veel kunnen doen, een gezellig kletspraatje zat er dan ook niet in. Na mijn eerste overleg zijn we snel doorgereden naar de volgende bestemming. Het viel mij op dat deze chauffeur keurig reed en erg op de hoogte was van de diverse routes en wegen. Toen we richting mijn derde bestemming reden nam hij namelijk een sluiproute. Een weg die ik niet kende, maar die, bleek achteraf, veel korter was. Hierdoor ontweken wij file en was ik er dus nog sneller.
 

Alle bestemmingen heb ik op tijd bereikt, na mijn laatste bestemming werd ik snel naar huis gebracht. Deze laatste rit heb ik wel kletsend doorgebracht. Hij vertelde over zijn leven als privechauffeur en de zaken die daarbij komen kijken. Ik vind het een fascinerend beroep, de hele dag op de weg en voor zorgen dat jouw klanten op tijd op hun bestemming zijn. Ik was uiteindelijk snel thuis en heb de beste meneer hartelijk bedankt voor zijn goede werk.
 

De volgende dag op werk heb ik meteen aangegeven dat mij dit erg goed beviel, mijn baas moest er van lachen en vertelde meteen dat ik een vaste privechauffeur kon vergeten. Niet verrassend en ik moest er dan ook hardop om lachen. Wie weet heb ik snel weer zo’n dag en kan ik weer genieten van deze luxe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten