donderdag 27 februari 2014

Hoe je duurzaam kan leven!

Duurzaam bouwen, duurzaam leven, eco-logisch, biologisch, allemaal termen waar je tegenwoordig niks anders meer over hoort.  Doordat ik niks anders meer om me heen hoor en echt de meest rare dingen tegenkom wat eco-logisch of duurzaam is, ben ik me er toch in gaan verdiepen.

Wat is nu eigenlijk duurzaam leven?

Duurzaam leven is eigenlijk groen en milieubewust leven en dus minder en bewuster consumeren. Recyclen of hergebruiken van verpakkingen zijn al een vorm van duurzaam leven. Nadenken wat je gebruikt, wat je koopt, of je het weggooit of het weer hergebruikt.
Een andere vorm van duurzaam leven is ook beter omgaan met je energie. Zorgen dat je niet overal de lampen, de tv, de verwarming etc aan laat staan. Niet alleen is dit beter voor je energierekening, maar ook voor het milieu.

source: Gebr.Sikma

Een goed voorbeeld van duurzame energie is windenergie of zonne-energie. Het zijn bronnen die nog zeker heel veel jaar beschikbaar zullen zijn en eigenlijk waar je zelf niks voor hoeft te doen. Voornamelijk zonne-energie, opgewekt met behulp van zonnepanelen, zie je steeds vaker in Nederland. Meer mensen worden bewust van het milieu en het duurzaam leven en voornamelijk ook dat dit een belangrijk vorm is van duurzaam leven.

Zonne-energie

Zoals al eerder beschreven wordt zonne-energie opgewekt met behulp van zonnepanelen. Deze zetten zonlicht om in elektriciteit via PV-cellen en wordt ook wel Zonnestroom genoemd. In Nederland is er een stijgende groei in zonnepanelen. In totaal zijn er al 70.000 zonnepanelen die geregistreerd zijn, dus het kunnen er zeker nog veel meer zijn.

Kosten zonne-panelen

Natuurlijk zijn zonne-panelen een enorme uitgave. Maar het is wel een eenmalige uitgave en het betaald zich binnen tien jaar terug. En wat ook zeer belangrijk is, is dat je bijdraagt aan een beter milieu. 

Gebroeders Sikma is een zonnepanelen bedrijf in Friesland.  Zij zijn gespecialiseerd in het bouwen van zonnepanelen op daken, maar ook in het vervangen of repareren. En wat nog een voordeel is, wanneer je in Friesland woont, krijg je ook nog eens een extra subsidie voor het leggen van zonnepanelen. Dus bewoners van Friesland, ga eens kijken hoe je duurzaam kan leven en je huis energiezuiniger kan maken.
Niet alleen de inwoners van Friesland raad ik aan om duurzamer te gaan leven, eigenlijk zou iedereen meer op het milieu moeten letten.
Leef jij al duurzaam? En hoe doe jij dat? Geef alle tips door en wie weet kunnen wij jou tips ook gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten