donderdag 16 januari 2014

Een website laten maken is een goed idee!

Zoals jullie misschien wel weten ben ik best technisch onderlegd. Ik heb redelijk verstand van computers en kan ook best aardig over weg met websites bouwen. Een website laten maken door mij is teveel gevraagd, maar ik kan zeker een begin maken. In dit blog zou ik graag willen in gaan op het laten maken van een website, wat zo de voordelen zijn en waar je op moet letten.

Waarom zou je een website laten maken?

Een website laten maken kan natuurlijk verschillende doeleinden hebben, zo kan je een website  laten maken voor je persoonlijke hobby, kan je een website gebruiken voor diverse blogposts en kan je natuurlijk een website hebben voor je bedrijf.


Via een website heb je een groot bereik, dit betekent veel bezoeken en promotie tegen relatief lage kosten. Een website bouw je één keer of laat je één keer bouwen. Daarna is de website live en kan je deze zelf eenvoudig promoten door bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Meer bezoeken betekent natuurlijk meer lezers op je website, meer potentiële vaste lezers van je blog of meer klanten en/of omzet.Waar moet je op letten bij een website?

Het ligt natuurlijk aan het doel van je website, gebruik je jouw website voor commerciële doeleinden dan zijn sommige punten belangrijker dan wanneer je jouw website alleen voor eigen gebruik hebt. Voor beide gevallen zijn er zaken om op te letten, let altijd goed op het Content Management Systeem (CMS) dat achter de website hangt. Hoe eenvoudig dit CMS is hoe makkelijker je dingen aan kunt passen en dat scheelt veel tijd. Zo kan je makkelijk je eigen foto’s, artikelen of nieuws plaatsen, zonder dat hier constant een externe partij aan te pas moet komen.

Mocht je jouw website graag voor commerciële doeleinden gaan gebruiken dan is ook de vindbaarheid belangrijk. Een goede vindbaarheid betekent dat je website goed gevonden wordt in diverse zoekmachines. Mensen/klanten zoeken tegenwoordig steeds vaker via zoekmachines als Google en Yahoo. Als je dus bovenin zo’n zoekmachine website naar boven komt, komen er meer mensen op je website en dat kan zorgen voor meer omzet.

Een ander punt is het tonen van de website op diverse apparaten. Sommige websites zien er op een desktop hetzelfde uit als op mobiele telefoon en dat kan storen. Daarom kan je een website laten maken die goed zichtbaar is op zowel laptops, desktops, tablets en mobiele telefoons. Zo ziet iedereen jouw website optimaal!

Mocht je binnenkort een nieuwe website willen, laat je dan goed inlichten door experts. Zij kunnen jou alles vertellen over de mogelijkheden. Let ook op het uiterlijk, probeer een design te kiezen waar je zelf volledig achter staat.

Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten