woensdag 15 januari 2014

Autoslot openen

Het verliezen van autosleutels lijkt misschien niet vaak te gebeuren, maar het is wel degelijk zo dat iedere dag vele automobilisten met dit vervelende probleem te maken krijgen. De zoektocht die daarop volgt lijkt dan vaak alsof er een film afspeelt: zeer gehaast wordt er op alle plekken gezocht op de gebruikelijk plekken, eventuele kinderen of partner wordt ondervraagd maar deze hebben vaak ook geen idee waar de sleutels zijn. En dan wordt het gehele huis doorzocht: van de keukenla tot de schoenen en in sommige gevallen is zijn de sleutels ook dan nog niet gevonden. Behalve het feit dat je hierdoor te laat komt op de afspraak of op het werk, is er het frustrerende gevoel dat er iets kwijt is. Geen goed begin van de dag maar wel degelijk een hedendaags probleem. En dan hebben we het nog niet eens over de sleutels kwijtraken op een andere plek dan thuis. Dan sta je pas te balen!

Uw autoslot veilig open
Zoals gezegd is het kwijtraken van autosleutels een regelmatige situatie en wij worden daar dan ook vaak voor gebeld. Meestal heeft de eigenaar eerst geprobeerd om de auto eigenhandig open te krijgen, een tijdrovende taak die wel eens succesvol kan worden uitgevoerd, maar wat vaak tot beschadigingen of zelfs verwondingen kan leiden. Enkele tips voor het zelf openen van uw auto.

  • Met een professionele set is het in veel gevallen mogelijk om een autoslot te openen. Een dergelijk set is bij veel hardware winkels te koop. Alhoewel dit zeker de nodige ervaring en kennis vereist, is het wel degelijk een mogelijkheid op hiermee het autoslot te openen.
  • Een andere methode is door gebruik te maken van een zogeheten Slim Jim. Hier is het mogelijk om een autoslot te openen, zonder dat er direct met het slot geknoeid wordt. Het is echter wel belangrijk om voorzichtig aan de slag te gaan met een Slim Jim, omdat zeker met deze methode het gevaar op verwondingen aanwezig is.

Nog beter dan zelf aan de slag te gaan om een autoslot proberen te openen, is om de volgende tips in acht te nemen waardoor de situatie van verloren autosleutels minder vervelend te maken:

  • Zorg dat u altijd een extra autosleutel op een bereikbare plek heeft liggen. In de meeste gevallen vergeten auto eigenaren dat er gewoon een extra exemplaar sleutels ligt in een la of andere handige plek. Dit scheelt in veel gevallen een factuur voor het openen van een autoslot bij een dealer. Sowieso raden wij u aan om dit nooit bij een dealer te laten doen, omdat deze maar wat graag zeer veel geld vragen voor een dergelijke service. Als dé slotenmaker Amsterdam rekenen wij duidelijk prijzen die ook nog eens lager liggen dan de dealer.
  • Kijk alle autodeuren na of deze weg echt dicht zijn. Soms is één van de deuren, bijvoorbeeld de achterklep, nog open waarmee u zeer veel tijd kunt besparen.


Naast deze tips is het altijd raadzaam om in het geval dat u echt geen mogelijkheid ziet, een professionele slotenmaker te bellen. Het is niet gemakkelijk om dit zelf te doen en de kans op beschadigingen en/of verwondingen is aanwezig. Laat de slotenmaker u helpen zodat uw auto schadevrij blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten