vrijdag 8 november 2013

Besparen op je energie, dat wil toch iedereen!



Steeds vaker schaffen mensen zonnepanelen aan. Niet alleen maar voor woningen, maar ook steeds vaker zie je bedrijven die gebruik maken van zonnepanelen. Maar waarom zie je steeds vaker de zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben veel voordelen. Zo zorgen zonnepanelen voor een lagere energierekening en zelfs wanneer je nog energie over hebt, dan kun je dat verkopen aan het energiebedrijf. Niet alleen krijg je een lagere energierekening, ook zijn zonnepanelen goed voor het milieu. Zonnepanelen zorgen namelijk voor je eigen groene energie met behulp van de onuitputtelijke energiebron, de zon. Daarnaast zorgt het niet voor overlast en heb je bijna geen CO2 uitstoot. Een ander voordeel is dat zonnepanelen de waarde van je huis verhogen. 

Natuurlijk denk je gelijk aan de kosten. Maar met of zonder subsidie, de zonnepanelen verdienen zich terug. Zodra ze geïnstalleerd zijn begin je al met besparen, en per jaar bespaar je ongeveer € 400,- aan energiekosten. Zonnepanelen gaan 25 tot 30 jaar mee, dus reken uit hoe veel je uiteindelijk bespaart met zonnepanelen en ook hoe snel je de aanschaf eruit haalt. 

Mocht je nu denken, dat wil ik ook zonnepanelen, zorg er dan wel voor dat je alleen in zee gaat met een gespecialiseerd bedrijf en laat je goed informeren over alle voordelen, maar ook over de mogelijkheid tot installatie van zonnepanelen op jouw huis.

                              Source: zonnepanelen Friesland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten