dinsdag 26 november 2013

Tips voor het kopen van tweedehands motoren

Voor veel mensen is en blijft motorrijden een droom die nooit werkelijkheid wordt. Bijvoorbeeld door het budget of bepaalde angsten. Voor andere wordt deze droom wel werkelijkheid. Voor de kleine portemonnee is er ook hoop. Er is namelijk een groot aanbod aan tweedehands motoren te vinden via het internet. Via het internet vind je tweedehands motoren in een groot assortiment en in de meest uiteenlopende prijs categorieën. Mocht je dus op zoek zijn naar je eerste motor of een motor tegen een schappelijke prijs, ga dan op zoek naar een tweedehands motor.


 Waar zoek je deze motoren?

Tweedehands motoren vind je, zoals boven gemeld uiteraard op het internet. Maar ook in diverse grote motorshops hebben ze vaak een mooi aanbod aan tweedehands motoren. In deze winkels kunnen de medewerkers je vaak een goede uitleg geven en weet je (bijna altijd) zeker dat de motor voldoet aan keuringen en bepaalde veiligheidseisen. Ik ben onlangs bij een winkel in Lelystad geweest genaamd A6 Motoren, hier heb ik samen met een goede vriend gekeken voor een motor. Hij was op zoek naar een tweedehands motor en aangezien ik best wat verstand heb van techniek ben ik mee gegaan. Deze zaak was erg mooi en de keuze aan tweedehands motoren was enorm.
De werknemers van deze winkel hielpen ons erg goed, na het opmeten van mijn vriend en goed ondervragen naar wat hij op zoek was, kwamen er al snel drie motoren naar voren. Mijn vriend was in één oog opslag gevallen voor een mooie Kawasaki motor en besloot die al snel te kopen. Bij deze winkel zat er standaard garantie bij en mocht hij altijd terugkomen voor vragen. Omdat niet iedereen zijn motor in een winkel koopt (en daarbij dus minder goed begeleid wordt) wil ik hieronder een aantal tips geven voor de aanschaf van een tweedehands motor.


 3 tips voor het kopen van tweedehands motoren

Hieronder wil ik drie tips geven waar je op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands motor. Wellicht hebben jullie er in de toekomst wat aan, dus bewaar dit lijstje goed!

  •       Ben je op zoek naar een motor, maar heb je er zelf niet al te veel verstand van? Neem dan altijd iemand mee die er meer van weet. Iemand die een beetje technische kennis heeft en die onderdelen voor je kan inspecteren. Zo voorkom je dat je een kat in de zak koopt.
  •       Als je je eerste motor koopt wil je natuurlijk dat alles geregeld is, controleer daarom altijd zorgvuldig de papieren van de motor. Bekijk of alles in orde is en laat dit nachecken. Zo voorkom je problemen.
  •       Sommige onderdelen van de motor worden intensiever gebruikt dan andere, het is belangrijk om deze onderdelen goed te controleren. Bekijk of deze onderdelen zijn gaan slijten of dat ze er niet meer goed uit zien (bijvoorbeeld door roest). Het is bijvoorbeeld belangrijk om naar het profiel van de banden te kijken, controleer de ketting en probeer bij een proefrit goed te luisteren naar rammelende onderdelen.

Dit zijn zomaar een aantal een handige tips voor het aanschaffen van tweedehands motoren. Mochten jullie nog tips hebben, geef ze dan gerust door! Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en ideeën! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten