donderdag 24 oktober 2013

Offshore cranes in the Middle-East

Ondanks de economische crisis blijft de groei in het Midden-Oosten alleen nog maar toenemen. Je ziet over bouwvakkers, machines en ingenieurs. De gebouwen schieten als paddenstoelen uit de grond en alles wat tegen de natuur is wordt gedaan. Denk aan het droogleggen van land en het bouwen van kunstmatige eilanden in de vorm van een wereldbol!

Als je in Dubai aankomt lijkt het wel één grote bouwput, langs de kust staan tal van offshore cranes die er voor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Deze offshore cranes zijn de verbinding tussen het materiaal en het plaatsen van materiaal op de zee. Op deze manier kunnen er kunstmatige eilanden tot stand komen en kan er daadwerkelijk iets gebouwd worden op deze eilanden.


Uiteindelijk moeten deze eilanden zorgen voor meer toerisme en meer buitenlandse inwoners. Door het bouwen van zo’n project komt de jetset uit Amerika en Europa vanzelf naar dit gedeelte van de wereld toe. Hierdoor zal de economie van dit land en deze streek een flinke boost krijgen. Daarnaast is het ook een prestige strijd. Dit soort projecten moeten steeds weer overtroffen worden, net zoals de strijd om de hoogste toren van de wereld. Ook daad houden verschillende landen zich mee bezig, iets wat op de lange termijn ook zal zorgen voor meer geld.

Ik vind het fascinerend om dit alles te aanschouwen, de hoeveelheid werknemers, de gigantische offschore cranes en andere machines en natuurlijk de resultaten!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten