dinsdag 3 september 2013

De Ford Focus Electric

We moesten er een tijdje op wachten maar medio september is hij dan eindelijk in het land; de nieuwe Ford Focus Electric. De nieuwe Ford is volledig elektrisch aangedreven en beschikt over een vermogen van 107KW/145PK. In Noord-Amerika is het model al ongeveer anderhalf jaar leverbaar.

Vanaf september is het model dus ook leverbaar in Nederland. Wanneer u dit jaar nog besluit om de Ford Focus Electric aan te schaffen bent u verzekerd van 0% bijtelling. Een mooi bijkomend voordeel dus! In vergelijking met zijn concurrenten heeft de Ford een redelijk krachtige motor (145 pk). Met een capaciteit van 23kWh komt u maximaal 162 kilometer ver. Als we kijken naar de topsnelheid dan behaald de auto een topsnelheid van 137 km/h. Via een thuis geïnstalleerd laadstation duurt het ongeveer zeven uur om een lege accu weer op te laden. De Ford Focus Electric is verkrijgbaar vanaf 39.990 euro.

Ford werkt momenteel in samenwerking met de ANWB aan een traject om Nederland te voorzien van meer laadpunten. Hiermee geeft Ford automobilisten de mogelijkheid om onderweg de auto op te laden. De afgelopen jaren hebben wij natuurlijk een sterke opkomst gezien van groene auto's en deze ontwikkeling zal alleen maar bijdragen aan een groeiende stijging van "groene auto's".

logo source: Ford dealer


Geen opmerkingen:

Een reactie posten