woensdag 11 september 2013

Een oude jongensdroom gekocht

Een hefmast draagt de last op de vorken van een heftruck. Er kunnen met een hefmast enorme hoogtes behaald worden zonder gevaar voor stabiliteit. Het is daarnaast wel van belang dat de mast correct gebruikt wordt, ook is het belangrijk dat het hefvermogen niet te hoog is.

Het hefvermogen is afhankelijk van de werkzaamheden die met de heftruck moeten worden verricht. Als het hefvermogen eenmaal is vastgesteld, is het van belang dat deze grens niet overschreden wordt.

De regel is; hoe hoger je heft, hoe minder hefcapaciteit er over blijft.  Er moet een balans gemaakt worden tussen de heftruck en de last. Het balans moet altijd in het voordeel zijn van de heftruck, wanneer dit niet het geval is kiept de heftruck voorover.

Ik heb een hefmast voor mijn tracker aangeschaft  bij Vlaming groep B.V. zij bieden een groot assortiment aan op het gebied van hefmasten.


De hefmasten die zij aanbieden onderscheiden zich door meerdere voordelen: een goede doorkijk vanuit het voertuig waaraan de hefmast is gemonteerd, dubbelwerkende cilinders, verschillende soorten bediening en daarnaast beschikt elk model over neig- en sideshiftcilinders.

Buiten al deze uitstekende specificaties leek het mij vroeger als kleine jongen het rondrijden op een heftruck al helemaal het einde.
Mijn hefmast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten