woensdag 18 september 2013

Indrukwekkende offshore cranes op olieplatformen

Tegenwoordig wordt er continu gezocht naar nieuwe brandstoffen en nieuwe plekken om oude brandstoffen te vinden. Zo zoeken verschillende overheden met man en macht naar nieuwe oliebellen om daar te kunnen boren. Een nieuwe oliebel betekent namelijk heel veel geld voor de overheid en/of de oliemaatschappij.

Zodra er een nieuwe plek wordt gevonden om olie te boren komen de eerste ingenieurs langs om een planning te maken. Hoe diep zit de olie? Kunnen we er goed bij? Wat levert het op? Hoe gaan we er komen? Zodra er een goed beeld is geschept door de technische mensen, wordt er vaak begonnen met het bouwen van een olieplatform.

Deze verschrikkelijke grote projecten staan vaak midden op zee en worden voorzien van de meest uitgebreide boorinstallaties. Daarnaast worden er meestal volop hijskranen op de platformen gebouwd, zo kunnen de meest uiteenlopende werkzaamheden worden uitgevoerd. Deze zogenaamde offshore cranes zijn van onschatbare waarde voor de olieplatformen. Dankzij vernuftige installaties kunnen deze offshore cranes namelijk erg belangrijk werk leveren. Ze kunnen dingen verplaatsen, opbouwen, goederen verticaal verplaatsen en bijdragen aan randwerkzaamheden.


Ik vind deze offshore cranes altijd erg indrukwekkend, ze staan namelijk boven op de immens grote platformen en steken overal bovenuit. Daarnaast heb ik deze kranen ook vaak teruggezien op andere werkzaamheden op zee, denk bijvoorbeeld aan windmolenparken en bouwschepen. Offshore cranes blijken onmisbaar tijdens dit soort projecten.

Ik ben benieuwd wat jullie hier van vinden? Hebben jullie ooit op een platform gestaan en deze kranen van dichtbij meegemaakt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten