vrijdag 13 september 2013

Het belang van een goede website

Het gebruik van internet is de afgelopen jaren flink gestegen, dankzij de opkomst van steeds meer tablets en mobiele telefoons met internet wordt er nog meer toename verwacht. Met steeds meer internetgebruikers worden ook de websites steeds belangrijker. Mensen kopen steeds veel meer op internet en ook informatie halen zij voornamelijk van het internet af. Wat betekent dat voor jouw site? En wat kan ik er aan doen?

Wat betekent dat voor mijn site?
Als jouw bedrijf een site heeft is het belangrijk dat de site voorzien is van relevante content. Dit betekent dat de inhoud van de website helder is en dat de informatie ook echt betrekking heeft op het bedrijf. Veel mensen onderschatten het zoekverkeer via bijvoorbeeld Google en laten hun website verslonzen. Ze vullen content niet vaak aan en zijn niet vindbaar op het product of dienst waar zij in handelen. Maakt jouw bedrijf bijvoorbeeld dakkapellen dan is het belangrijk dat mensen de website kunnen vinden als ze dakkapellen intypen in een zoekmachine. Zorg er dus voor dat je jouw website voorziet van content dat betrekking heeft op je core business. Daarnaast is het belangrijk dat je bezoekers bindt, zorg ervoor dat ze jouw pagina’s echt interessant vinden en door blijven klikken binnen je website. Daardoor zal je snel beter vindbaar zijn. Mocht je site al flink verouderd zijn dan is het een optie om een nieuwe website te maken, daarover hieronder meer.

                                                  Source: Website maken


Wat kan ik er aan doen?
Dankzij het grote aantal internetters wil je dat jouw site goed gevonden wordt, het is daarom belangrijk dat de website zoekmachinevriendelijk is, dat betekent concreet: je website wordt eerder getoond door de zoekmachines. Zorg er daarnaast voor dat je website goed zichtbaar is voor verschillende devices. Als jouw website goed zichtbaar is op zowel tablets, mobiele telefoons als desktops verhoogd dat het gebruikersgemak van de bezoeker.
Veel oude websites zijn helaas nog niet helemaal gebouwd voor deze eisen, dat kan dus betekenen dat jouw website niet goed vindbaar is. Een optie die dan aan te raden is; laat een nieuwe website maken. Zoek een bedrijf die je website meteen zoekmachine vriendelijk maakt en je website aan laat passen aan verschillende devices. Vrijdagonline is zo’n bedrijf. Bij het maken van een nieuwe website houden zij rekening met o.a. de zoekmachinevriendelijkheid, de huisstijl van je bedrijf en zorgen ze ervoor dat je de website zelf makkelijk kunt beheren. Bekijk het internet eens voor meer informatie en de mogelijkheden.


Tip
Het is een grote investering, maar het is zeker de moeite waard. Laat een website maken en profiteer van hogere ranking bij de Google resultaten. Deze investering kan je snel terugverdienen, meer bezoekers betekent namelijk meer kans op nieuwe klanten en dus meer geld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten